Info

DIFarkivet.se är en fristående sida som innehåller bilder och information om gamla saker från Djurgårdens IF. Arkivet började ta form 2003 för att idag ha passerat 5000 objekt.

Bakgrund
Jobbade tidigare med Järnkaminernas hemsida och har alltid gillat stora arkiv, tatueringsarkiv, bildarkiv m.m. och här har DIF alltid legat långt före våra antagonister, som sig bör.

Snubblade 2003 över en sida på nätet som hette "Cybermalm". Den innehöll ett arkiv över gamla saker från Hammarby IF, såsom halsdukar, badges, medaljer m.m.
Arkivet var inte så stort, men det var något speciellt med sidan och man kom på sig själv med att ofta surfa tillbaka för att titta efter uppdateringar. Det var någonting som DIF saknade och det är klart man blev lite sne...

Cybermalms största arkiv var halsdukarna, där de hade lyckats få ihop över 60 Bajen-halsdukar. Ett omöjligt antal att nå upp till kunde tyckas, men skam den som ger sig. Kontaktade några Djurgårdssupporter som jag visste samlade på diverse DIF-saker. Fotade av deras samlingar och sakta men säkert passerade arkivet Bajens storlek. Samlade själv på öl-glas och nålmärken från DIF, och hade även en skaplig samling blandade DIF-saker sedan man var liten. Sidan började ta form, fler och fler Djurgårdare hörde av sig med gamla saker. Arkiven växte med rasande fart för att idag ha passerat 4500 objekt.

Kan även tilläggas att Cybermalm lades ner ganska snabbt. Hade de möjligen hört talas om de blårandigas arkiv..?


Målsättning
Målet med DIFarkivet.se är att dokumentera gamla saker från och kring Djurgårdens IF, för att säkra dess historiska nostalgi-värde för oss och kommande generationer Djurgårdare. Alla Djurgårdare, oavsett ålder, ska kunna titta runt i arkiven och kanske känna igen speciella saker som man själv hade som barn eller såg på någon match.

Det finns många samlare av DIF-saker och även gamla Djurgårdsatleter med egna, större och mindre, samlingar. Dessa samlingar får sällan åtnjutas av den stora massan, men genom detta arkiv så hoppas jag att fler Djurgårdare får ta del av dessa skattkammare.

Pokalrummet på Stadion, med dess fantastiska samling av pokaler och priser från föreningens start, 12 mars 1891, får sällan upplevas av gemene Djurgårdare. Det känns därför extra kul att under arkiven "Priser/Pokaler" och "Gåvor/Troféer" kunna visa en stor del av sakerna i pokalrummet på Stadion.


Hjälp till
Arkivet är ett livstidsprojekt och kommer säkert aldrig bli 100% komplett, men med Er hjälp kommer det att uppdateras med bilder och korrekt information. Tveka inte att höra av er om ni har saker som fattas i arkivet eller sitter på viktig information om objekt.


Stort TACK till alla som hjälpt till under åren!

/Webmaster

Copyright © DIFarkivet.se